• Slimme en zorgvuldige keuze
 • Gratis dakinspectie
 • Actief door heel NL
 • Deskundig advies

Dakgoot reparatie: zelf doen of uitbesteden?

Heb lekkende dakgoten? Dan is het misschien tijd om eens goed naar de conditie ervan te laten kijken. Een lekke dakgoot of regenpijp zijn de grootste oorzaken van een daklekkage. Als water niet goed van het dak wordt afgevoerd, dan hoopt het op. Als vocht onder het dak terechtkomt, kan dit resulteren in een daklekkage. Het is daarom van essentieel belang om snel het probleem van een lekke goot en regenpijp aan te pakken om ernstigere problemen met het dak te voorkomen.

Verstopte dakgoten leiden tot overlopen en waterschade. Reinig de dakgoten regelmatig om bladeren, vuil en ander puin te verwijderen.

Prijsopgave aanvragen
Dakgoot reparatie
Dakgoot reparatie

Lekt de dakgoot? Voorkom deze nare gevolgen!

Een lekke dakgoot kan verschillende negatieve gevolgen hebben voor dak. Hieronder vertellen wij je welke gevolgen dit kunnen zijn:

 1. Een lekkende dakgoot of lekke regenpijp zorgt voor waterschade. Regenwater loopt via de gevels naar beneden en infiltreert in muren, plafonds, vloeren en funderingen.
 2. Vocht veroorzaakt structurele schade aan de dakconstructie. Het zorgt voor schimmelvorming, houtrot en verfblaasjes in huis.
 3. Water hoopt zich op rond de fundering van je huis. Dat leidt tot scheuren, verzakkingen en andere ernstige vochtproblemen.
 4. Lekkende dakgoten bevriezen en vormen ijsdammen die vocht onder het dakoppervlak duwen.
 5. Stilstaand water in lekke dakgoten herbergen insecten, zoals muggen en andere ongedierte.
 6. De dakgoot zelf raakt beschadigd, verzakt of scheurt van de dakrand af.

Om dit te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig een inspectie uit te voeren van je dakgoten. Zo onderhoud je de dakgoten goed en voorkom je dat je met duurdere reparaties wordt geconfronteerd!

Zelf een dakgoot repareren of uitbesteden?

Een dakgootreparatie hoeft geen moeilijke klus te zijn, maar het kan wel tijdrovend zijn. Als je de tijd en de mogelijkheid hebt om je eigen dakgoot te repareren, dan moet je dat zeker doen! Zeker als er alleen lokaal herstel nodig is, kun je het goed zelf. Als je echter niet de tijd of de vaardigheden hebt, besteedt het dan uit aan een van onze professionele dakdekkers uit je eigen buurt.

Reparatie of vervangingvan een dakgoot door een dakdekker kost gemiddeld tussen de € 35 en € 50 per uur, exclusief btw.

Naast het repareren van je dakgoten, controleren onze dakspecialisten ook of er na verloop van tijd toch geen andere problemen aan je dak zijn ontstaan door de lekke goot.

Tegelijk met de reparatie van de dakgoot, kan de dakdekker ook de eventuele andere schade – veroorzaakt door het lek – opsporen en meteen verhelpen. Je bent dan goedkoper uit op de langere termijn!

Vocht is de grootste vijand van je dak

Op deze pagina vertellen wij jou waarom je snel een lekke dakgoot moet laten repareren. Wij laten zien wat de gemiddelde kosten zijn van een professionele dakgootreparatie en wat de voordelen zijn van het inschakelen van een dakdekker in plaats van zelf reparaties uit te voeren.

Het op tijd oplossen van kleine problemen met je dakgoot, zorgt ervoor dat je geen grotere en kostbaardere problemen met je dak in de toekomst krijgt! Want vocht brengt méér schade aan dan je denkt!

Prijsopgave aanvragen

Gemiddelde prijzen dakgoot repareren: kunststof en zinken dakgoten

Hieronder geven wij je de gemiddelde kosten van het vervangen van een kunststof dakgoot en een zinken dakgoot:

1. Prijzen kunststof dakgoten vervangen:

De gemiddelde kosten van het vervangen van kunststof dakgoten liggen tussen de € 40 tot € 60 per meter voor standaard PVC-dakgoten. Als je extra bladwering, regenpijpen of hoekstukken wilt toevoegen nemen de kosten toe.

Voor een gemiddelde eengezinswoning ligt de totale prijs voor het vervangen van kunststof dakgoten tussen de € 500 tot € 1.500 of meer.

2. Prijzen zinken dakgoten vervangen:

De gemiddelde prijs van het vervangen van een zinken dakgoot ligt tussen de € 70 tot € 100 per meter. De kosten kunnen hoger zijn afhankelijk van de specificaties en de stijl van de zinken dakgoten.

Voor een gemiddelde eengezinswoning kan de totale prijs voor het vervangen van zinken dakgoten variëren van € 1.000 tot € 2.000 of meer.

Houd er rekening mee dat de werkelijke kosten variëren op basis van de specifieke omstandigheden van je dak. Vraag daarom een offerte aan bij onze professionele dakdekkers!

Ja, ik wil een prijsopgave

Hoe worden dakgoten gerepareerd?

Dakgoten kunnen op verschillende manieren worden gerepareerd. De methode is afhankelijk van de aard van het probleem en de omvang van de schade. Hieronder vind je enkele veelvoorkomende reparatiemethodes voor dakgoten:

 1. Kleine lekken kun je afdichten en repareren met een geschikte afdichtingskit, zoals siliconenkit of speciale kit voor dakgoten. Laat de kit goed uitharden
 2. Heb je lekkende rubberen dakgootvoegen, veroorzaakt door kleine scheurtjes? Je kunt dan vloeibaar rubber aanbrengen op de plek van de lekkage met een kwast: dat maakt een plek weer waterdicht. Laat de vloeibare rubber goed uitharden!
 3. Heb je een klein gat in de goot gevonden? Repareer het door een nieuwe binnenlaag aan te brengen met een geschikt reparatiemateriaal voor het materiaal van de goot (metaal of kunststof).
 4. Als een gedeelte van de goot te zeer beschadigd is, bijvoorbeeld een gebroken of doorgezakte regenpijp, dan moet je deze vervangen.
 5. Losse of beschadigde beugels of hangers die de dakgoot ondersteunen moeten worden gerepareerd of vervangen.
 6. Als de afdichtingen of verbindingen tussen de dakgoten en de regenpijpen versleten of beschadigd zijn, vervang ze dan.
 7. Heb je een dakgoot van zink? Vaak ontstaat het lek door een zwakke soldeernaad. Deze repareer je door de naad opnieuw te solderen en te verstevigen met vloeibaar zink.

Repareer een lek zo snel mogelijk! Vraag snel een offerte aan

Laat een lekkende dakgoot of regenpijp je dak niet ruïneren en repareer het zo snel mogelijk. Vraag onze dakexperts om de hulp die je nodig hebt voor reparatie en onderhoud. Wij hebben gekwalificeerde vakmensen bij jou in de buurt. Je kunt rekenen op:

 • goed advies,
 • scherpe prijzen,
 • én een nog snellere reparatie mét garantie.
Advies aanvragen

Veelgestelde vragen over dakgoot reparatie

Hoe vaak moet ik mijn dakgoten schoonmaken?

Het is raadzaam om je dakgoten minstens twee keer per jaar schoon te maken, meestal in de lente en de herfst. Als je huis in de buurt van bomen staat, kan het nodig zijn om vaker schoon te maken om verstoppingen en schade te voorkomen!

Is het beter om toch professionals in te schakelen voor dakgootreparaties?

Het is sterk aan te bevelen om professionele hulp van een dakdekker in te schakelen voor dakgootreparaties. Vooral als de schade aanzienlijk is of als je niet bekend bent met het reparatieproces. Onze professionals hebben de ervaring en kennis om je dakgoot veilig en effectief te repareren.

Gratis & geheel vrijblijvend

Gratis dakinspectie aanvragen
Hulp nodig? Vraag een gratis dakinspectie aan. Wij helpen je graag. Dakinspectie aanvragenBel ons: